Nieuws

In 2016 nam de Rotterdamse politie met preventief fouilleren zestien vuurwapens in beslag. Vorig jaar waren dat er nog maar acht. Ook werden veel minder steekwapens aangetroffen, 147 in plaats van 236. Dit schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in een brief aan de gemeenteraad. 
fDeel
1

Politici hebben in 2017 vaker melding gedaan van bedreiging dan in de jaren ervoor. Vorig jaar werden 331 meldingen gedaan bij het Team Bedreigde Politici van de politie Den Haag. Dat is fors meer dan in 2016, toen het aantal daalde naar 239.

fDeel
1

In 2016 werden 65 scootmobiels gestolen. In het eerste half jaar van 2018 verdwenen er echter maar liefst 251 van deze voertuigen, waarvan de eigenaar meestal in grote mate afhankelijk is. Dit meldt een landelijk dagblad op basis van cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).
fDeel
1

De politie in Roermond gaat slimme camera’s en sensoren inzetten om zakkenrollers en winkeldieven uit Oost-Europa op te sporen.

fDeel
1

De regels voor cameratoezicht in de openbare ruimte verschillen per gemeente. Sommige gemeenten doen er erg moeilijk over, zoals Arnhem. Maar daar lijkt nu verandering in te komen, schrijft een landelijk dagblad. Er wordt gekeken of de regels op bedrijventerreinen versoepeld kunnen worden.
fDeel
1

Er is voor 2018 extra geld beschikbaar gesteld voor de eenheden, voor externe inhuur voor bijvoorbeeld arrestantenzorg of andere ondersteunende taken en voor het uitbetalen van overwerk. De tijdelijke maatregel is bedoeld om de operationele inzetbaarheid te vergroten en de roosterdruk te verlichten. 
fDeel
1

Door de zaak Nicky Verstappen is de dna-discussie weer opgelaaid. Veel misdrijven zouden mogelijk sneller opgelost kunnen worden als het dna van iedere burger zou worden opgeslagen, maar daar kleven voor- en nadelen aan, aldus experts in een landelijk dagblad.
fDeel
1

Bijna tweederde van de Nederlandse terreurverdachten is eerder verdachte geweest van een ander misdrijf. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving dat deze vrijdag uitkomt. 
fDeel
1

Volgens minister Jambon van Binnenlandse Zaken zullen er op termijn drieduizend camera’s met automatische kentekenherkenning langs de Belgische wegen worden geplaatst. De federale politie is al bezig met de eerste duizend, die langs de snelwegen komen te staan.

fDeel
1

De zestig camera’s die waken over het haven- en industrieterrein Moerdijk, worden binnenkort mogelijk aangevuld met cameradrones. Dat vertelt programmamanager Veiligheid en havenmeester Tim Steffens vandaag in een landelijk dagblad.
fDeel
2

SecMan voor uw veiligheid!