Nieuws

Een proef met een bodyscanner om smokkelwaar buiten gevangenissen te houden, is mislukt.

fDeel
1

Het Rijk zou extra geld moeten steken in brandweer, ambulancediensten en veiligheidsregio’s, zodat deze zich beter kunnen toerusten op hulp na een terreuraanslag. Dat zegt Maikel Lenssen, die zich bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bezighoudt met beleidsadvies na terreuraanslagen, tegenover het ANP. 
fDeel
1

Brandweer Nederland wil dat woningen in de toekomst een simpel beveiligingssysteem krijgen dat alle meldingen van gevaarlijke situaties verwerkt en de bewoners alarmeert. Dit zegt Stephan Wevers, voorzitter Brandweer Nederland, vandaag tijdens het nationale congres dat de brandweer in Zaandam houdt.
fDeel
1

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in een zaak tussen de eigenaar van bedrijfspanden en omwonenden beslist dat de eigenaar zijn eigendommen mag beveiligen met camera’s. De AP heeft de belangen van de omwonenden afgewogen tegen de belangen van de eigenaar van de bedrijfspanden.
fDeel
1

Kleinere vakantieparken zijn vaker broeinesten van criminaliteit. Dat kwam aan de orde tijdens een conferentie over toerisme in Deventer. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken pleitte voor een strengere aanpak van criminele activiteiten op vakantieparken.
fDeel
2

Het veiligheidsgevoel van mbo-studenten is voor het eerst in jaren afgenomen. Onder medewerkers van mbo-scholen is het veiligheidsgevoel onverminderd hoog. Studenten en medewerkers zijn overwegend tevreden over het veiligheidsbeleid op de scholen en ervaren de sfeer op mbo-scholen over het algemeen als goed.

fDeel
1

In het hoofdkwartier van Europol in Den Haag wordt een samenwerkingsverband van Europese antiterreureenheden gevestigd. Het gaat hier om het zogenoemde Atlas Network, dat in actie komt in situaties dat landen bij een terroristische actie buitenlandse assistentie nodig hebben. 
fDeel
1

De inzet van de politie rond betaalde voetbalwedstrijden is afgenomen, soms wel met een derde van het aantal uren.

fDeel
2

Er zijn te weinig defibrillators op publieke plekken, en als ze er zijn, dan zijn ze in veel gevallen niet goed bereikbaar.

fDeel
1

Menselijke handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreigingen van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert een grote verzekeringsmaatschappij, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven.

fDeel
1

SecMan voor uw veiligheid!