Nieuws

Uit een recent gehouden enquête van de Nederlandse Brandwonden Stichting blijkt dat 85 procent van de mensen denkt géén risico te lopen op koolmonoxidevergiftiging. Een derde weet niet hoe een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen is. Daarom is de brandweer een nieuwe voorlichtingscampagne gestart.
fDeel
2

Hoewel het aantal plofkraken afneemt en er de laatste tijd geen geld meer wordt buitgemaakt, worden veel geldautomaten preventief verwijderd. Anderen keren niet meer terug na een plofkraak. Dit vooral in verband met het risico voor omwonenden.
fDeel
1

De onderzoeken in de servers waarop informatie van zogenoemde PGP-telefoons stond, hebben meer dan een miljoen nieuwe berichten opgeleverd. Dat betekent volgens het Openbaar Ministerie dat er in tientallen strafrechtelijke onderzoeken nieuwe informatie dan wel aanvullende informatie is gevonden.
fDeel
2

In 2017 had 1,6 procent van de werknemers van 15 tot 75 jaar een arbeidsongeval dat tot minimaal één dag verzuim leidde. In 2015 was dat nog 1,4 procent. Dat meldt het CBS op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) en de Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA), uitgevoerd door het CBS en TNO.
fDeel
1

Een gestolen lokfiets van de politie leidde recentelijk naar de vondst van circa 250 fietsen in een pand in de Radarstraat in Den Haag. Meerdere van de aangetroffen fietsen bleken te zijn gestolen. De politie onderzoekt de zaak.
fDeel
1

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is bescherming van de privacy is een breed gedeelde zorg. Maar liefst 94 procent maakt zich hier zorgen over. Een op drie mensen maakt zich zelfs veel of zeer veel zorgen. Dat blijkt uit onderzoek dat de privacywaakhond liet doen in het kader van de Dag van de Privacy.
fDeel
1

In 2018 is het aantal gestolen personenauto’s wederom fors gedaald met 12,1 procent. Er werden er 7.261 gestolen tegen 8.257 in 2017. Ook andere voertuigen werden minder gestolen. Jonge personenvoertuigen van 1 jaar laten echter een stijging zien van 33 procent. Deze stijging wordt grotendeels veroorzaakt door een diefstaltoename van hybride voertuigen met ruim 95 procent.
fDeel
1

Volgens een landelijk dagblad waren er vorig jaar 23 stalbranden. Daarbij kwamen 122.000 dieren om het leven, waaronder 114.000 kippen, 6500 varkens en 800 runderen. Dierenorganisatie Wakker Dier vindt dat de overheid nog veel te weinig doet om dit te voorkomen, maar daar lijkt nu toch echt verandering in te komen.
fDeel
1

Het resultaat van de samenwerking tussen de Politie, FIOD, Douane, Domeinen Roerende Zaken (DRZ), het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), het Openbaar Ministerie (OM) en andere partners op afpakken levert voor 2018 een totaal van 171.327.427 euro voor de schatkist.
fDeel
1

Volgens het CBS en TNO kregen werknemers met een zorg- of welzijnsberoep in 2017 het vaakst te maken met ongewenst gedrag door externen, zoals cliënten of patiënten. Ruim de helft maakte dat één keer of vaker mee. Het ging dan om ongewenste seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten.
fDeel
1

SecMan voor uw veiligheid!