Nieuws

De overheid gaat uit van de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers en biedt bij een crisis alleen hulp aan verminderd zelfredzamen. Maar wat wordt daaronder verstaan? Hoe ver reikt de verantwoordelijkheid van de overheid? Het lectoraat Crisisbeheersing van het IVF onderzocht het in opdracht van het Veiligheidsberaad.
fDeel
1

PERSBERICHT - Reddingsbrigades kwamen in 2018 veel vaker in actie dan het jaar ervoor. Reddingsbrigade Nederland constateerde op basis van de geregistreerde hulpverleningscijfers een stijging van 44 procent ten opzichte van 2017.

fDeel
1

Het aantal reddingen en hulpverleningen door de KNRM is fors gestegen. 

let op. het onderstaande artikel bevat correcties, met dank aan oplettende medewerkers van "Reddingsbrigade Nederland".

fDeel
1

Donderdag wordt in Haarlem de tweehonderdduizendste beveiligingscamera op ‘Camera in Beeld’ aangesloten. De eigenaar krijgt een oorkonde van minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid, die dan meteen de aftrap geeft voor de campagne Excellent Cameratoezicht.
fDeel
1

Over straat of door een winkelcentrum surveilleren en praktisch feilloos geregistreerde winkeldieven en andere criminelen herkennen. Het lijkt science fiction, maar het Israëlische bedrijf AnyVision is er al heel ver mee. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens een klantenevenement van Bosch in Oud-Turnhout. Bosch ging recent een samenwerking aan met het bijzonder innovatieve AnyVision.
fDeel
1

Bedrijven mogen mensen alleen bij hoge uitzondering met wifitracking volgen. Dat stelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Het mag alleen met toestemming van betrokkenen, als het gaat om het uitvoeren van een overeenkomst of als er een gerechtvaardigd belang is. 
fDeel
1

De Stichting Salvage is vorig jaar al bij 71 miljoenenbranden in actie gekomen. Met name juli was met elf meldingen een drukke maand. Dat blijkt uit het overzicht van miljoenenbranden dat Salvage, op verzoek van het Verbond, heeft opgesteld.
fDeel
1

Criminelen vestigen zich volgens de politie graag in woontorens, omdat ze daar goed anoniem kunnen blijven. Daarom hield de politie deze week diverse woontorens in het centrum van Rotterdam goed in de gaten. Dit leidde tot een vangst van in totaal 20 kilo heroïne en ruim 27.000 euro.
fDeel
1

Omdat er niet genoeg rechercheurs zijn heeft de politie dit jaar al 16.000 zaken naast zich neer moeten leggen, ondanks dat er goede aanknopingspunten waren om de dader op te sporen. Dit blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd. Daarnaast wordt de helft van de aangiftes niet behandeld wegens een te kleine kans op succes.
fDeel
1

Het afgelopen jaar is een kwart van de docenten uitgescholden, geïntimideerd of geduwd door leerlingen. Dit blijft uit een enquête van DUO Onderwijsonderzoek & Advies onder meer dan duizend docenten. Volgens de NOS heeft zelfs de helft van de leerlingen wel eens agressie tegen hun docent meegemaakt.
fDeel
1

SecMan voor uw veiligheid!